Palma Nostra: Posjeta vrtu dr Relje Živojinovića

03.02.2024.

U subotu, 3. februara, organizovali smo posjetu privatnom đardinu dr Relje Živojinovića, rijetkom privatnom botaničkom raju, na Karači. Polaznice Palma Nostra škole primijenjene botanike su bile u prilici da se, kroz vođstvo gospodina Živojinovića i stručnu asistenciju Milice Berberović, upoznaju sa pričom o nastanku jednog vrlo specifičnog i u hortikulturnom smislu bogatog privatnog đardina. Vlasnik je, naime, godinama u svoj vrt, a i u Herceg Novi, donosio najrazličitije biljne vrste iz čitavog svijeta. Biljke je, uz pomoć baštovana njegovao i vrt širio, uređivao i bogatio. Polaznice su bile pod snažnim utiskom prekrasnog prirodnog ambijenta i u tišini su fotografisale biljke i pažljivo slušale priču.


Projekat Palma Nostra: škola primijenjene botanike realizuje NVO Novi Val, a finansiran je sredstvima iz budžeta Opštine Herceg Novi opredjeljenih za podršku projektima nevladinih organanizacija u 2023. godini.
Postani valom

Javi nam se

Učestvuj i ti

cross Zatvori
Prijatelji

Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu2–ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD2 program realizuje se u partnerstvu sa petnaest lokalnih samouprava, u okviru pet klastera.

Prijatelji