Dokumentarni film ''Boka kotorska i UNESCO status: Ugrožena baština''

16.10.2022.

Kratki dokumentarni film „Boka kotorska i UNESCO status: Ugrožena  baština“ prikazan je 15.oktobra, u novskom Kolektivu. Ovo je priča o onome što je izgubljeno i ugroženo u kontekstu kulturno-prirodnog bogatstva Bokokotorskog zaliva.


Zašto prirodnom i kulturno-istorijskom području Kotora prijeti brisanje sa Liste svjetske baštine UNESCO-a? U kakvoj su vezi priroda, kultura i profit i kako se borimo protiv devastacije prostora i zaštićenih područja?


Dokumentarni film „Ugrožena baština“ je realizovao Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN- CG) kroz projekat "Osnaživanje civilnog društva u borbi protiv devastacije prostora i zaštićenih područja". Ovaj projekat su realizovali CIN-CG i Expeditio uz podršku Evropske unije (EU), posredstvom Centra za građansko obrazovanje (CGO).


Film je dostupan na linku: https://www.youtube.com/watch?v=xYtsTjyaGlEFotografije: NVO Novi Val


Postani valom

Javi nam se

Učestvuj i ti

cross Zatvori
Prijatelji

Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu2–ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD2 program realizuje se u partnerstvu sa petnaest lokalnih samouprava, u okviru pet klastera.

Prijatelji