Jana Radan: Video forma kao dokument, zapis sjećanja i kreativni izraz

17.02.2024.

U subotu, 20. januara, u prostoru Kolektiv Novi u Starom gradu, Jana Radan, videoproducentkinja i koautorka filma Palma Nostra, održala je predavanje pod nazivom Palma Nostra: video forma kao dokument, zapis sjećanja i kreativni izraz. Jana je podjelila sa polaznicama svoje iskustvo i razumjevanje videa kao medija, njegovih formata i namjena, a posebno onoga što je osobenost dokumentaristike. Takođe, govorila je o svom iskustvu, motivaciji i kreativnim izborima u procesu stvaranja dokumentarnog filma Palma Nostra. Polaznice su bile zainteresovane da čuju njeno lično iskustvo u u procesu snimanja filma i zasigurno su ohrabrene da koriste video forme kao moćno sredstvo za komunikaciju ideja.


Projekat Palma Nostra: škola primijenjene botanike realizuje NVO Novi Val, a finansiran je sredstvima iz budžeta Opštine Herceg Novi opredjeljenih za podršku projektima nevladinih organanizacija u 2023. godini.

Postani valom

Javi nam se

Učestvuj i ti

cross Zatvori
Prijatelji

Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu2–ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD2 program realizuje se u partnerstvu sa petnaest lokalnih samouprava, u okviru pet klastera.

Prijatelji