Dokumentarni film ''Plavo srce''

18.09.2022.

Nagrađivani dokumentarac Plavo Srce o inspirativnoj borbi koju angažovani pojedinci iz našeg regiona vode kako bi zaštitili žive rijeke prikazan je u subotu 17. septembra, u coworking prostoru Kolektiv Novi.

Dokumentarni film Blue Heart (Plavo Srce) oslikava odnos lokalne zajednice prema rijekama, tokovima žive vode koji su mnogo više od prirodnog resursa. Samo na Balkanskom poluostrvu, između Slovenije i Albanije, više od 3000 planiranih hidroenergetskih projekata prijete da unište bogatu i raznoliku prirodu i kulturu ovog podneblja. Kako lokalne zajednice reaguju i imaju li pravo glasa?

Hvala svima koji su se odazvali našem pozivu! Za one koji nisu bili u prilici da nam se pridruže, a željeli bi da odgledaju Plavo Srce - film je dostupan besplatno na linku (sa prevodom na bosanski jezik).


https://www.youtube.com/watch?v=OhmHByZ0Xd8

Fotografije: Zvezdana Kujović


Postani valom

Javi nam se

Učestvuj i ti

cross Zatvori
Prijatelji

Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu2–ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD2 program realizuje se u partnerstvu sa petnaest lokalnih samouprava, u okviru pet klastera.

Prijatelji