Milica Berberović: O bogatstvu i raznolikosti flore i vegetacije hercegnovskog područja

27.11.2023.

U subotu, 25. novembra, na drugom sastanku škole primjenjene botanike, naša draga saradnica, inženjerka hortikulture i pejzažne arhitekture, Milica Berberović, govorila je o bogatstvu i raznolikosti flore i vegetacije hercegnovskog područja.


Polaznice škole su imale priliku da sagledaju područje Herceg Novog iz drugačije perspektive, kroz fotografije napravljene iz različitih panoramskih tačaka, kao i da se upoznaju sa izuzetno raznolikim i bogatim biljnim svijetom Herceg Novog.


Osvrnuli smo se i na kulturno-istorijske kontekste, kao i na sticanje popularnog imidža Herceg Novog kao grada od cvijeća i zelenila.


Projekat Palma Nostra: škola primijenjene botanike realizuje NVO Novi Val, a finansiran je sredstvima iz budžeta Opštine Herceg Novi opredjeljenih za podršku projektima nevladinih organanizacija u 2023. godini.Postani valom

Javi nam se

Učestvuj i ti

cross Zatvori
Prijatelji

Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu2–ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD2 program realizuje se u partnerstvu sa petnaest lokalnih samouprava, u okviru pet klastera.

Prijatelji