Počinje Palma Nostra: škola primijenjene botanike

15.11.2023.

U četvrtak, 9. novembra, u svečanoj sali Srednje škole Ivan Goran Kovačić, održana je prezentacija projekta Palma Nostra: škola primjenjene botanike. Prezentaciju programa škole primjenjene botanike, za oko 60 učenika, održala je Vesna Kujović, predsjednica NVO Novi Val i koordinatorka projekta, a prezentaciji je prisustvovala i Milica Berberović, jedna od saradnica na projektu.


Tromjesečna škola namjenjena je omladini srednjoškolskog uzrasta i predviđa seriju predavanja na temu bogatstva i raznolikosti hercegnovske flore i vegetacije, u novinarskoj priči, fotografiji, video formi i inicijativi, kao i nekoliko šetalačkih ruta upoznavanja i prepoznavanja biljnih vrsta i zelenih površina. Takođe, program škole predviđa i formiranje istraživačko -novinarske i fotografske sekcije te kreiranje i objavljivanje relevantnog sadržaja na platformi palmanostra.me.
Polaznici škole će pored toga biti podstaknuti i podržani da barem jednu akciju koja je tematski vezana za očuvanje, zaštitu i promociju zelenila Herceg Novog zajednički osmisle i sprovedu u dijelo.


Dio aktivnosti škole primjenjene botanike održavaće se jednom sedmično, u prostoru Omladinskog kulturnog centra u Starom gradu.


Projekat je podržala Opština Herceg Novi, kroz konkurs za raspodjelu sredstava za projekte NVO, kao i Sekretarijat za kulturu i obrazovanje.


NVO Novi Val se posebno zahvaljuje direktorici JUSMŠ Ivan Goran Kovačić Ljiljani Karanović , kao i profesorima srednje škole - Slavici Žorić, Alenu Lalovac, Vanji Berberovic i Anici Radan na podršci i saradnji.

Postani valom

Javi nam se

Učestvuj i ti

cross Zatvori
Prijatelji

Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu2–ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD2 program realizuje se u partnerstvu sa petnaest lokalnih samouprava, u okviru pet klastera.

Prijatelji